25 personer døde og 49 ble såret i angrepet mot den største katedralen i Kairo søndag. Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters / NTB scanpix. 25 personer døde og 49 ble såret i angrepet mot den største katedralen i Kairo søndag. Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters / NTB scanpix. Foto: AMR ABDALLAH DALSH / X90179

KrF vil ha Norge på banen etter kirkebombing i Kairo

Hans Olav Syversen (KrF) ber utenriksminister Børge Brende (H) legge press på Egypt etter søndagens kirkeangrep i Kairo. Han er bekymret for sikkerheten til landets kristne minoritet.

OSLO: 25 personer ble drept og 49 såret da en bombe gikk av vegg i vegg med den koptisk kristne St. Markus-katedralen søndag morgen.

– Nå er det på tide at Norge griper inn, sier Syversen, som er KrFs parlamentariske nestleder, til Dagen.

Han har levert et skriftlig spørsmål til utenriksministeren hvor han ber om en redegjørelse for hvordan Norge vil følge opp kopternes situasjon.

– Gjennom utenriksdepartementet og ambassaden i Kairo kan Norge ta opp spørsmål rundt sikkerheten til kopterne i Egypt. Det er viktig å få klarhet i hva de gjør for å beskytte kopterne og samtidig bidra til at deres situasjon kommer på dagsorden, sier Syversen.

Fire personer er pågrepet i forbindelse med angrepet, som ifølge egyptiske myndigheter ble utløst av en selvmordsbomber. De koptisk kristne utgjør rundt 10 prosent av Egypts befolkning på 90 millioner mennesker og har vært utsatt for forfølgelse og diskriminering opp gjennom årene.