Trolig er flere hundre biler ødelagt i brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. Trolig er flere hundre biler ødelagt i brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Brann­vesenet har kontroll på brannen på Sola - flytra­fikken er i gang igjen

Brannvesenet fikk sent tirsdag kveld kontroll over brannen i parkeringshuset på Sola lufthavn.

SOLA: Over åtte timer etter at det ble slått alarm om brannen i parkeringshuset tirsdag ettermiddag, meldte politiet klokka 23.55 om at brannen var under kontroll, skriver Stavanger Aftenblad. Trolig er flere hundre biler ødelagt og parkeringshuset er påført alvorlige skader etter brannen som førte til full nedstengning av flyplassen.

– Brannvesenet fikk kontroll over brannen ved midnatt. Det er fortsatt etterslokking nå. Alt slokkearbeid skjer fra utsiden ettersom det er gitt beskjed om at vi ikke skal gå inn bygget, sa vaktkommandøren ved Rogaland 110-sentral til NTB.

Det fem etasjer høye bygget har fått store skader og det har vært fare for at det skal rase sammen. Parkeringshuset skal ha vært bortimot fullt da brannen oppsto. Avinor opplyser til NRK at det er over 3.000 parkeringsplasser i parkeringshuset,

Det ligger mye knust glass på fortau tett inntil parkeringshuset. Brannvesenet brukte gravemaskiner for å rive fasaden for å komme tettere på flammene. Foto: Jan Kåre Ness

For tidlig å svare bileiere

Like før midnatt opplyste politiet at brannvesenet har dimittert mange av sine mannskaper, men både politipatruljer, flere brannbiler og en ambulanse blir på stedet gjennom natten.

– Vi holder en dialog med brannvesen og Avinor om når vi kan åpne veien inn mot flyplassen igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Onsdag morgen er flytrafikken i gang igjen. Avinor skriver følgende på sine nettsider: «Grunnet brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn er all flytrafikk til og fra Sola innstilt i kveld. Flytrafikken starter opp igjen i morgen tidlig, men det kan ta tid før trafikken går som normalt. Vi ber passasjerer om å forholde seg til informasjon på avinor.no og fra sitt flyselskap.»

For reisende som har bilen sin parkert på Stavanger lufthavn er beskjeden: «Det er for tidlig å svare på hvilke biler som er skadet. Når situasjonen er avklart og vi har mer informasjon vil vi sende ut kontaktinformasjon. Ta dermed videre kontakt for å avklare om din bil er skadet. Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette medfører.»

En av flere hundre ødelagte biler i parkeringshuset. Foto: Jan Kåre Ness