Savnede menn funnet døde etter leteaksjon ved Hvaler

De to mennene i 30-årene som var savnet etter en vannscootertur utenfor Hvaler, ble funnet omkommet lørdag morgen. En leteaksjon ble satt i gang fredag kveld.

Mennene ble funnet i sjøen utenfor Øyenkilen ved Hvaler. Deres pårørende er varslet.

– De ble funnet etter observasjoner fra folk på land, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Meldt savnet fredag

De to ble sist sett i 19-tiden fredag kveld og ble meldt savnet i 21.30-tiden. Mennene hadde dratt på tur med vannscooter mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler. De skulle til en hytte i området, men møtte aldri opp.

Ifølge Samuelsen er det om lag 5 kilometer i luftlinje fra øya de skulle besøke til der de ble funnet. Det er uklart hva som er årsaken til ulykken.

– Vi vet ikke konkret hvor ulykken skjedde. Politiet skal etterforske videre for å se hva vi kan finne ut om årsaken, sier Samuelsen.

Begge mennene skal obduseres.

Dypt tragisk

Leteaksjonen pågikk gjennom natten med mange involverte. Redningsskøyter, helikopter og politibåt søkte etter mennene, og vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen klokken 4.37.

Sterk vind og høye bølger skapte utfordringer for søket.

– Området er også utfordrende med tanke på strøm, sier Samuelsen.

Mennene er fra Sarpsborg, bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje overfor VG.

– Vi har blitt kontaktet av politiet, og kommunens kriseteam er tilgjengelig. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går til de pårørende, sier Martinsen-Evje.