Lørenskog-saken: Politiet vet hvor brevpapiret ble solgt

Politiet har funnet plaststrips i boligen til savnede Anne-Elisabeth Hagen. De mener også å vite hvilken kjede som solgte papiret trusselbrevet er skrevet på.

Ifølge VG har politiet analysert papirkvaliteten i trusselbrevet. Etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser at det dreier seg om «en norsk kjede med utsalg i Norge».

Ifølge NRK ble et låsbart plastbånd funnet på stedet.

– Stripsen er funnet på det politiet karakteriserer som det sentrale åstedet. Vi har naturlig nok gjort en rekke undersøkelser. Vi har gjort undersøkelser om antatte utsalgssteder, og der vi er nå, er det grunn til å tro at det kan være solgt fra kjeden Biltema, sier politiinspektør Brøske til kanalen .

Stripsfunnet som politiet bekreftet tirsdag, var noe av det første som Tom Hagen kunne se da han tok seg inn i boligen sin 31. oktober i fjor, og oppdaget at kona var borte, skriver VG.

Sko, strips og brevark

Sist politiet gikk ut med informasjon om funn som var gjort i boligen, var i slutten av august. Da viste Brøske fram en sko av merket Sprox, som selges på Sparkjøp både i Norge og i utlandet.

– Det er åpenbart at politiet ettergår gjenstander funnet på et åsted og vil forsøke å finne ut hvor de kan være kjøpt. Det er et arbeid som pågår nå, sier Brøske til VG.

Det ble også funnet personlige eiendeler på åstedet. Brøske vil overfor NRK ikke kommentere de personlige eiendelene utover at de er relevante, ettersom de er funnet på et sted i huset som er sentralt for det som har skjedd. Disse eiendelene omtales også som situasjonsspor.

– De personlige eiendelene ligger på det sentrale åstedet, og det gjør det også interessant for politiet å se det i sammenheng med at hun fortsatt er forsvunnet, sier Brøske.

Drap er hovedhypotesen

– Vi har tidligere hatt to ulike hypoteser. Hypotesen om drap står fortsatt som vår hovedhypotese, men vi utelukker fortsatt ikke en bortføring med økonomisk motiv, og i så henseende kan jo denne stripsen være interessant for begge forholdene, sier Brøske.

I forbindelse med kunngjøringen om skoene opplyste politiet at flere avtrykk fra slike sko er funnet inne i familiens hus og at de trolig tilhører en gjerningsmann.

– Dette avtrykket er det eneste der vi så langt ikke har klart å identifisere en eier eller bruker. Avtrykket er funnet på et sted som tilsier at det tilhører en gjerningsperson, sa politiinspektøren.

Han understreket samtidig at de ikke utelukker at flere personer er involvert. Avtrykket er avsatt på et sted som politiet betegner som svært relevant for etterforskningen.

Ingen kontakt

Det har ikke vært ny kontakt med angivelige gjerningspersoner siden 8. juli. Siste livstegn etter Hagen er fortsatt 31. oktober 2018.

– Politiet har tatt henvendelser på alvor, og vi merket oss at det ble opplyst at Hagen er i live. Det er påfallende at kontakten på nytt har opphørt, og at det ikke har vært noen ny henvendelse etter 8. juli, sa Brøske i slutten av august.

Politiet ser det som usannsynlig at det vil bli lagt fram et livsbevis og har holdt fast ved teorien om at hun ikke er i live.