Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Märtha Louise bekrefter at hun er kjæreste med sjaman

Märtha Louise og Shaman Durek skal opptre i en samtale i St. Petri-kirken i Stavanger 20. mai. Nå bekrefter hun at de er kjærester.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det har vært mye diskusjon rundt opptredenen, og fokuset blir nok ikke mindre nå, når prinsessen bekrefter at de er kjærester.

Stavanger-biskop Anne-Lise Aadnøy har nylig avvist en klage på at kirken blir brukt til denne samtalen.

– Lykkelig og velsignet

– Jeg føler meg så lykkelig og velsignet over at han er min kjæreste, skriver Märtha Louise under et bilde av de to på Instagram.

– Han har fått meg til å innse at ubetinget kjærlighet faktisk eksisterer har på planeten. Han omfavner meg uten å stille spørsmålstegn eller frykt.

– Det er ikke opp til dere å dømme meg. Jeg har ikke valgt mannen min for å tilfredsstille noen av dere eller boksene dere har satt for meg i hodene deres, skriver hun.

Kjeærlighetserklæring fra sjamanen

Durek har også skrevet kjærlighetserklæring på Instagram.

– Å bli elsket eller å ikke bli elsket, for jeg vil heller bli elsket ubetinget enn å ikke bli elsket i det hele tatt. Det er hva jeg føler fra prinsesse Märtha Louise, ren aksept for mitt multidimensjonale jeg, skriver han.

Shaman Durek.

Samtaler i tre norske byer

Märtha Louise og sjamanen skal ha lignende samtaler i Tromsø 21. mai og Oslo 22. mai.

– De har ikke manus, men vet hva de skal snakke om. Det er ikke et teaterstykke som blir satt opp, men de har punker som de vil følge, sier Carina Scheele Carlsen, som har ansvar for booking, mediene og andre henvendelser på vegne av prinsessen.

Silje Trym Mathiassen er dialogprest og den som skal innlede kvelden i Stavanger.

– Dette er en samtale som er del av en religionsdialogisk kontekst. Jeg skal ha introduksjonen og sette det som skjer inn i en kirkelig tradisjon. Jeg vil si hvorfor vi gjør dette i et kirkerom og hva kristentroen sier om disse tingene, sier hun.

Hun forteller at religionsdialog ikke nødvendigvis handler om at vi er enige.

– Det handler om å forstå mer av hva som er viktig i menneskers liv, og at vi som kirke må skape et rom der vi kan lytte og vise måter å møte dette på, sier Trym Mathiassen.