Politiansatt drepte fire kollegaer i Paris

En mangeårig ansatt i fransk politi drepte torsdag fire kollegaer med kniv, før han selv ble skutt og drept. Dramaet fant sted i politihovedkvarteret i Paris.

Fransk politi etterforsker ikke hendelsen som et terrorangrep, men tror en personkonflikt ligger bak.

– Jeg så en mann med en kniv i hånden. Han løp etter en politimann. Politimannen beordret ham til å stanse og skjøt da mannen ikke gjorde det, forteller en politiansatt til avisa Le Parisien.

– Politimannen ba ham om å stanse tre ganger, men mannen stanset ikke, sier en annen politimann til avisa. Dramaet endte på gårdsplassen utenfor politiets hovedkvarter i 13-tida.

– Han avfyrte to skudd og jeg så mannen falle. Vi jobber i politiet og kjenner uheldigvis vedkommende, sier en annen.

Ansatt i 20 år

Den 45 år gamle gjerningsmannen hadde vært ansatt i politiet i 16 år og jobbet med IT i etterretningsavdelingen.

Angrep startet på mannens eget kontor, før han tok seg videre rundt om i bygget og gikk til angrep på kollegaer med en kjøkkenkniv.

Tre mannlige politioffiserer og en sivilt ansatt kvinne ble drept før gjerningsmannen ble skutt.

Flere andre ble såret, og tilstanden til en av dem ble torsdag kveld betegnet som alvorlig.

Konverterte

Gjerningsmannens identitet er ikke offentliggjort, men ifølge franske medier ble han født på de karibiske øya Martinique. Han flyttet til Paris for mange år siden.

Ifølge BFMTV konverterte han til islam for 18 måneder siden, men politiet tror at drapene ble utløst av en arbeidskonflikt.

Dette bekreftes av Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner, som sier at det aldri hadde vært noen problemer med mannen.

Politiet gjennomsøkte torsdag kveld mannens leilighet i Gonesse, en rolig forstad nord i Paris, og kona hans ble tatt inn til avhør og deretter satt i varetekt.

– Paris gråter

– Paris gråter for sitt folk i ettermiddag, etter dette fryktelige angrepet på politiets hovedkvarter. Tapet er stort, flere politimenn har mistet livet, skriver den franske hovedstadens borgermester Anne Hidalgo på Twitter.

– På vegne av alle parisere går mine første tanker til ofrenes familier, skriver hun videre.

Politiets hovedkvarter ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen. En T-banestasjon i nærheten ble stengt, og området ble sperret av etter knivdramaet.

Angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord innen politiet.

President Emmanuel Macron besøkte politiets hovedkvarter kort tid etter angrepet, og det samme gjorde statsminister Édouard Philippe og innenriksminister Castaner.