Fem personer savnet etter hyttebrann i Vesterålen

Det er fem personer som er savnet etter en hyttebrann på Risøyhavn i Andøy kommune i Vesterålen natt til lørdag, opplyser politiet i Nordland til TV 2.

Politiet bekrefter overfor nyhetskanalen at det var seks personer inne i hytta.

– Det vi vet, var at det var seks personer i hytta da de la seg i går. Vi kjenner til en som kom seg ut, sier Bo Nilsson til TV 2.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.30.

Nedbrent hytte

– Hytta er helt nedbrent, opplyste operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB ved 6.30-tiden lørdag morgen.

En mann kom seg ut av hytta og fikk varslet nødetatene. Han er skadd og blir tatt hånd om av helsevesenet, forteller operasjonslederen.

– Personen vi har kontroll på, er nå på Stokmarknes sykehus, og har politifolk hos seg. Han har det ikke bra, sier Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

Kommunikasjonsrådgiver Ida Kristin Dølmo ved Nordlandssykehuset opplyser til NRK litt før klokken 11 at mannens tilstand er stabil.

Sivilforsvaret er på stedet og passer på veien som går inn til den nedbrente hytta. I tillegg er politiets krimteknikere på vei til Risøyhamn, opplyser politiet til NRK. Før de ankommer blir det ikke gjort noe på brannåstedet.

Preger lokalbefolkningen

Lørdag formiddag kom det pressemelding fra Vågan om at personene involvert i brannen er fra deres kommune. Ordfører Frank Johnsen sier til Lofotposten at det på nåværende tidspunkt bare er politiet som kan uttale seg om status på de involverte.

Redaktør Jitse Buitink i Radio Nord-Norge sier til NRK at brannen preger lokalbefolkningen.

– Utrykkingen kunne høres over hele Risøyhamn. Jeg våknet selv av den i morges. Alle lurer på hva som har skjedd og hvem som er savnet, sier han til NRK.

Det er også satt i gang etterforskning parallelt med arbeidet på stedet. NRK skriver at det søkes med helikopter og droner etter de savnede.