Mann pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo

En mann ble natt til søndag pågrepet og siktet for drapsforsøk i forbindelse med at en mann i begynnelsen av 20-årene ble skutt på Bjølsen i Oslo lørdag.

Krimvaktleder Mona Nordby sier natt til søndag til NTB at den pågrepne foreløpig er siktet for drapsforsøk.

– Vi leter fortsatt etter flere mistenkte i saken, sier hun.

Politiet fikk meldingen om skytingen i 21-tiden lørdag og rykket ut med flere patruljer. Inne i en leilighet i en bygård i Ålesundgata på Bjølsen i Oslo fant de en ung mann med det som trolig er skuddskader.

– Leiligheten er ikke åstedet. Det leter vi fortsatt etter, sa innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet i 22-tiden.

Den mistenkte mannen ble pågrepet i en aksjon på Torshov, skriver Avisa Oslo.

Jakter to mistenkte

– Vitner har fortalt at tre personer med arabisk utseende løp fra stedet og ned mot Akerselva. Vi leter etter disse, sier Røtterud.

Offeret ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet og ble lørdag kveld sendt til Ullevål sykehus. Han er ikke livstruende skadd, opplyste politiet ved 23-tiden.

Politiet har snakket med ham innledningsvis og sitter med noe informasjon om saken.

Har ikke sikret våpenet

– Jeg kan ikke si hva slags type skade han er påført eller hvor han er skadd, sier innsatslederen. Politiet har heller ikke sikret noe våpen.

Røtterud har ikke opplysninger om at fornærmede tilhører noe spesifikt miljø, og han kan ikke uttale seg om eventuelle relasjoner mellom ham og de mistenkte.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.03 lørdag kveld. Naboer har sagt til Avisa Oslo at de hørte ett eller to smell før politiet og ambulansefolkene kom til stedet.