Nye flytog på plass i Norge

Flytoget viste tirsdag fram sitt nye tog. I alt åtte nye togsett bygget i Spania skal settes i drift til og fra Oslo Lufthavn i tillegg til de eksisterende 16.

Flytoget inngikk kontrakt med den spanske togprodusenten CAF om leveringen av togsettene i 2015. Dermed får Flytoget i alt 24 togsett og øker kapasiteten med 50 prosent. For øvrig skal CAF også levere nye trikker til Oslo.

Flytogets administrerende direktør Philipp Engedal sier at det nye toget er bygget på samme lest som de forrige, men har i tillegg mindre støy, bredere seter, strømuttak, USB-tilgang, koppholdere ved alle stoler og bedre plass til bagasje.

– Togene blir også de første i Norge hvor man vil kunne se i hvilken vogn det er mest ledige plasser før man går inn, sier Engedal.

Flytogene godkjennes for største hastighet som er 245 kilometer i timen, og testes i hastigheter opp til 270 kilometer i timen. Foreløpig er det bare lov til å kjøre i 210 kilometer i timen til og fra Oslo lufthavn.

Det kommende året skal de nye togene testes på norske skinner og det skal gjennomføres nødvendig opplæring før de settes i drift i begynnelsen av neste år.