Etter min mening burde derfor nåværende "vente og se"-energiminister Terje Aasland blitt skiftet ut med en klok og handlekraftig Eivind Mauland i Motvind Norge. Og bare så det er sagt: Regjeringen Støre som er historisk dårlig bør innse sin manglende politiske handlekraft - og gå av.

Det er etter min bestemte mening bare en måte å løse strømkrisen på, og det er å bryte med politikken som har skapt "monsterprisene" på strøm til norske husholdninger og industri: Avslutte EU- og ACER-underkastelsen og snarest ta tilbake nasjonal kontroll over energipolitikken ved også å stoppe den enorme eksporten av strøm gjennom utenlanskablene som gir nordmenn helt unødvendige monsterpriser på strøm.

Det er ikke Norges ansvar å være hele Europas grønne batteri og løse andre andre lands energiutfordringer. Her må selvsagt Norge settes først: Ved at det snarest må bygge flere overføringskabler intern i Norge - og ikke til utlandet. Nok er nok!

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.