Så får selvoppnevnte forståsegpåere og vi fra folkedypet smøre oss med tålmodighet frem til åpningen.

Mange husker sikkert omtalen avisen nylig hadde om Nordiska Akvarellmuseet på Tjørn i Båhuslän. Da de første spede planene tok form, kom en liten delegasjon med den svenske akvarell-kunstneren Arne Isacsson i spissen til Kristiansand. Tanken var å finne en plassering på Nordens hovedakse mellom København og Oslo og som var lett tilgjengelig. De møtte dessverre ingen interesse i Kristiansand, men andre sto i kø for å få museet. I sluttfasen var også Moss inne i bildet, men Tjørn gikk av med seieren. Det tok fem intensive år å realisere det. Det ble «byggt på vilja och vatten» og sto ferdig i juni 2000.

Der ligger det nå, i Skjärhamn, ytterst på de Bohuslänske klippene, i et forblåst og nakent landskap. Et spennende byggverk av arkitektene Niels Bruun og Henrik Corfitsen som ble nominert til den ettertraktede Mies van der Rohe-prisen.

Museet er blitt et kraftsenter som har gitt store ringvirkninger til næringslivet. Ta turen og se selv dere som ikke tror Kunstsilo kan tilføre byen noe positivt.

Noen har hevdet de skal gå dit én gang og andre skal aldri sette sine ben der. Men det skal jeg, og jeg gleder meg!

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.