Om å sitte tett på pub

Lørdag kveld var undertegnede ute for å se hvordan utelivet i Kristiansand arter seg under koronakrisen. Dette ble aktualisert av at Oslo samme kveld valgte å stenge kranene av smittevernhensyn.

I et debattinnlegg torsdag legger Hanne Sivertsen til grunn at det «var mest sannsynlig journalistens nøye gjennomtenkte plan i realiteten å fabrikkere en ekstremt klikkvennlig sak».

Til det må jeg si at sånne planer håper jeg ingen journalister går rundt med, og det gjør heller ikke jeg. Vi lever av å få fram sannheten, ikke fabrikkere nyheter. Tillit er alfa omega.

Hennes konklusjon bygger blant annet på at en av pubgjestene i ettertid har hevdet at jeg ba de tre sitte tett inntil hverandre og skåle med ølglassene. Dernest at gjestene egentlig bare var innom for å kjøpe takeawaymat og drikke vann. Og at de i ettertid følte seg lurt i en felle.

De siste opplysningene kan jeg ikke kommentere, det er ukjent for meg. Det ble opplyst at de hadde sittet her en god stund.

Men at jeg har arrangert bildet eller måten de satt på, det vil jeg tilbakevise på det sterkeste. Det ville være å fabrikkere saken.

På Skagen Pub var en del stoler og bord ryddet bort, likevel var min observasjon at folk oppførte seg nokså «som normalt». Min samtale med gjestene handlet utelukkende om koronakrisen, det å gå ut i denne tiden, om å ta forholdsregler mot smitte og eventuell skjenkestopp.

I debattfeltet gikk enkelte over streken, og det skal ha kommet trusler mot noen av gjestene i ettertid. Det er i så fall sterkt beklagelig, og er noe man må være bevisst til senere.

Vegard Damsgaard, journalist

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.