Tidspunktet kunne ikke vært verre. Vi lever i en verden hvor den ene krisen følger den andre. De humanitære katastrofene i Jemen, Syria og Sør-Sudan forsvinner ikke selv om nye kriser oppstår. Pandemien har ført 100 millioner ut i ekstrem fattigdom, og utviklingslandene kjemper mot stadige kriser som følger av klimaendringene. Krigen i Ukraina har ført med seg galopperende matvare- og drivstoffpriser. Vi kjenner det selv, alt blir dyrere. Og som alle kriser, de som har minst rammes hardest.

Samtidig er Norge i en helt spesiell situasjon hvor staten får store ekstrainntekter på økte olje og gasspriser. Uten å planlegge for det, så tjener Norge stort på krigen, oppimot 1000 milliarder bare i år! Men det vi ikke må glemme er at økte inntekter for oss, er utgifter for noen andre. Det er uforståelig at regjeringen virkelig foreslår å kutte i menneskerettigheter, støtten til sivilsamfunn og organisasjoner som jobber for å styrke demokratiet. All den tid en krig i Europa pågår som er nettopp et angrep på de samme verdiene.

Alle kluter må til for å motvirke konsekvensene av krigen. Å kutte i bistanden er ikke en av dem.

Nå blir altså norske kommuner som tar imot flyktninger mottaker av norsk bistand – dette henger ikke på greip! Vi kan gjøre begge deler; Norsk Folkehjelp Kristiansand mener at vi kan både vise internasjonal solidaritet med verden og ta godt imot ukrainske flyktninger. Vi er allerede godt i gang, men vi synes det er blodig urettferdig at det gjøres på regningen til verdens fattige! Regjeringen må reversere bistandskuttet nå!

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.