Foto: NTB

Derfor er ikke alle koronasakene gratis å lese

En leser retter kritikk mot Fædrelandsvennen for at ikke alle våre saker om korona er gratis og tilgjengelig for alle.

Leseren skriver at «nyheter om korona er så viktige at det er opplysninger som må ut til flest mulig - også til dem som ikke har/tar seg råd til å abonnere på avisen.»

Det er ikke vanskelig å forstå dette ønsket, men likevel ikke mulig for oss å etterkomme det.

Fædrelandsvennen bruker store ressurser på å dekke koronakrisen. Det er på grunn av støtten fra våre abonnenter at vi kan gjøre det.

Den aller viktigste informasjonen, som for eksempel når det innføres nye tiltak i kommunen, legger vi åpent ut for alle, men det meste av innholdet vårt om korona må du være abonnent for å lese.

Vi bruker mye tid og ressurser på å oppdatere utviklingen på smittetall i alle kommunene på Sørlandet. Den oversikten finner du øverst på fvn.no, og den oppdateres flere ganger om dagen. Det ligger mye arbeid bak bearbeidingen av disse tallene.

Det er krevende å følge med på alle endringene i koronatiltakene både nasjonalt og lokalt. Våre journalister bruker mye tid på å sette seg inn i dette, både for å lage saker som forklarer det som skjer, men også for å kunne stille de rette spørsmålene til myndighetene.

Fædrelandsvennen bruker også tid på mer dyptpløyende journalistikk for å avdekke hvordan koronaen påvirker menneskers liv, og om tiltakene virker slik de er tenkt.

Ingenting av dette hadde vært mulig uten abonnentene våre, og derfor er det meste av vår journalistikk forbeholdt de som betaler for å lese avisen.

Red