I samme øyeblikk falt blikket mitt på VGs leder som lå på sidebordet, med overskriften «Tyranniske Taliban». Der skriver VG at islam kjører hele folket baklengs inn i fortiden, nå skal alle gå i burka og kvinnene mister sine bilsertifikat. Og Taliban er bokstavtro muslimer, visstnok. Var det å svartmale islam, eller var det bare sannheten?

Var det forresten statsminister Boris Johnson som mente at folk i burka lignet på vandrende postkasser (letter boxes)? Hele England lo, unntatt islamistene.

Uansett, jeg lurer på mye med islam, de gangene jeg bryr meg om å lure, for eksempel hvorfor kommer muslimene hit opp til oss i Norden, når det er så mange steder i verden hvor det finnes med-islamister? Islamske land. Saudi- Arabia for eksempel, ingen ytringsfrihet der i gården, eller Indonesia, hvor man piskes hvis bønnen ikke foregår korrekt, og som et ekstra gode har de heller ingen ytringsfrihet.

Dersom Le Pen hadde vunnet i Frankrike, ville hun sette i gang fjerning av all muslimsk bekledning i det offentlige rom, som hodeplagg og burka. Hun fikk 42 prosent av stemmene denne gangen. Om det ville være løsningen... tja, skulle ikke forundre meg.

Men tilslutt, i forbindelse med at jeg lurte på hva muslimer mener om at koranen sier at de skal drepe de vantro... så hvorfor ikke gå til det skritt å revidere hele boken, hele koranen, slik de kristne gjorde med bibelen? Stå frem på førstesiden i VG og utbasuner: Jeg er imam og jeg vil forandre koranen til å bli en lykkelig bok! Det ville gjort seg. De kristne fjernet all dritten om å henge møllestener rundt halsen på folk og anbefale hevn som skulle foregå i tusen ledd fremover. Denne revisjonen gjorde bibelen mer spiselig, mer hyggelig, den har til og med et smil i seg!

Han som skrev boken «Sataniske vers» har fremdeles en muslimsk dødsdom hengende over seg. William Nygaard ble skutt, overlevde så vidt.

Så for å svare på imamens avisinnlegg om at jeg svartmalte islam og muslimene... det gjorde jeg ikke, det behøver jeg ikke, de gjør det selv, hele tiden.

Innlegget er forkortet. Red.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.