Neda Blakstad tagger politisk redaktør i Fvn, Vidar Udjus, og spør hvilke kriterier Fvn bruker når de velger ut hvilke arrangementer de skal dekke. Spørsmålet kommer etter at de publiserte saken: «Farmen-presten tatt i løgn foran 900 mann», men ikke prioriterte å dekke et treff for politisk interesserte kvinner som jobber for å skape endring i Kristiansand.

Mari Horve Reite svarer: «Vi skal være der mange er samlet. Ikke alltid vi får det til, men det er altså et klart mål. Angående økonomi: Vi tenker selvsagt på hvilke saker som vil bli lest. Vi er ikke statlig finansiert. Vi trenger lesere for å finansiere journalistikken vår. Arrangementer som samler mange, blir godt lest.» Og legger til lengre ned i tråden: «Og så et lite hjertesukk: En god del av engasjementet blant kvinner i landsdelen skjer på Facebook, en plattform med tvilsom forretningsmodell. Jeg ser hele tiden innlegg jeg tenker ville ha gjort seg hos oss, og kanskje skapt en bred debatt. Oppfordringer til tross, det er nokså sjelden dette engasjementet sprer seg til Fvn.»

Ok, tenker jeg. Da skriver jeg ikke en oppfølgingskommentar i denne facbook-tråden.

Birgit Amalie Nilssen hadde allerede skrevet en, og etterlyser blant annet kritisk og konstruktiv dybdejournalistikk.

Saken om Farmen-presten hadde jeg allerede lest, men ble dessverre ikke noe klokere i forhold til hvem denne mannen er. Regner likevel med at han er en prest som har deltatt i Farmen? Jeg synes for øvrig at det er flott at en hjemmelaget Flekkerøy-løgndetektor kan få frem 900 menns store fornøyelse, når detektoren ikke er enig med Farmen-presten om at han ikke liker å ha på seg prestekjolen utover kvelden og etter jobb. Når 900 menn i etterkant klikker på saken, skaper det selvfølgelig en klikk-bølge hos Fvn.

Men jeg vil heller lese kritisk, konstruktiv og god dybdejournalistikk.

Hvordan klikker Fvns lesere, og kan vi mobilisere i et forsøk på å la klikkene våre skape en bedre avis?

Hvordan klikker Fvns lesere, og kan vi mobilisere i et forsøk på å la klikkene våre skape en bedre avis?

Eller må jeg avslutte mitt omtrent 20-årige Fvn-abonnement og bytte det ut med Subjekt, Klassekampen eller Dagens Næringsliv? Jeg skulle gjerne hatt alle, men må prioritere.

En annen sak jeg nylig har lest hadde overskriften: «Bruker løpingen som medisin mot sorgen etter datterens død.» Jeg føler selvfølgelig veldig med denne familien og har respekt for pappaens måte å håndtere denne store sorgen på. Men jeg skulle gjerne sett at artikkelen også dekket noe om mammaens sorghåndtering, og ikke minst hvordan hun klarte å få hjemme-kabalen til å gå opp når pappaen brukte så mye tid på løping?

Oppfølgingssaken «Løp for Live – satte ny personlig rekord» ble publisert tirsdag. Jeg har ikke klikket på den. Ei heller artikkelen om Jesper Mathisens iphone på damedo, eller at Brandsdal har sikret seg en bit av Kunstsilo. Dette til tross for at jeg har stor interesse for Kunstsilo.

I debattråden om presten skrive Reite også:

«Angående Fvn og kvinner/likestilling, kan jeg love at vi tenker og snakker om dette hver dag. Jeg synes vi har tatt mange steg fremover her. Det skyldes ikke minst at vi har fått opp kvinneandelen i redaksjonen. Helt bevisst.»

Kari Henriksen skrev denne uken en kronikk i Vårt Land om likestillingsmotstanden der makta, troen og politikken samles og at vi har en jobb å gjøre.

Derfor tenker jeg at Fvn burde være ekstra bevisst, men de er kanskje redd for å fornærme de med makt, tro og politiske verv i byen vår?

Selv nesten 100 år etter at Virginia Woolf skrev sitt mest kjente essay «Et eget rom», er hennes tekst fremdeles svært gjeldende, kanskje særlig her på Sørlandet.

Og apropos et eget rom.

DNB gjør en fin jobb med å sette søkelys på kvinners økonomi gjennom #huninvesterer. Men for å i det minste å gjøre et bitte lite forsøk på å tette kapitalgapet mellom menn og kvinner, så tror jeg ikke investering i aksjer og fond utgjør en spesielt stor del av kaka. Jeg savner at DNB også tar opp kvinners mulighet for å investere i eiendom. Jeg vil gjerne lese i Fvn om konkrete tall og saker som viser andelen av kvinnelige og mannlige eiendomsinvestorer. Hvordan tenker de? Tenker de likt og har de samme utfordringer eller tanker om avkastning?

Jeg oppfordrer Fvn, DNB og Eiendomskonferansen som arrangeres av Næringsmegleren, til å sette søkelys på denne tematikken. Det er ikke sikkert dette gir flest likerklikk, men det bidrar til kvinners lærdom og kunnskap om økonomi, noe jeg tenker er et viktig samfunnsoppdrag.

Jeg kan forresten ikke huske å ha lest om en rik kvinne som har flyttet til Sveits.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.