Direktør Jensen fremhever at lokaliseringen er den beste for de ansattes effektivitet og trivsel. Nå kan det vel diskuteres om hvem som har mest nytte og glede av trivselen i en av de siste grønne lungene i Lillesands strandsone — statlige kontoransatte eller allmennheten.

Under enhver omstendighet er dette er dette en kontroversiell kontorlokalisering. Den bryter kardinalt med rikspolitiske retningslinjer som har innskjerpet byggeforbudet i strandsonen. Og den bryter med den praksis som har vært håndhevet overfor privatpersoner og næringsdrivende.

Vel har Lillesand kommune lagt seg i selen for å legge forholdene til rette for å ta i mot Post- og teletilsynet. Men det betyr ikke at man må tilby en statsinstitusjon en naturperle i strandsonen som kompensasjon for å flytte fra hovedstaden. Et slikt kontorbygg bør kunne ligge hvor som helst i rimelig avstand fra bysentrum.

Det som provoserer er voldtekten på et enestående rekreasjonsområde og den himmelropende forskjellsbehandling som vil finne sted om fylkesmannen til syvende og sist godkjenner bygget. I dagens avis viser vi til en selvstendig næringsdrivende i Lillesand som ble nektet å bygge et næringsbygg på 25 kvadratmeter i strandsonen ved Brekkestø. På Tingsaker taler vi om et gigantisk kontorbygg på 7200 kvadratmeter, som i flate langt overstiger en fotballbane. Bildet av Kong Salomo og Jørgen Hattemaker blir puslete i forhold til dette.

Det vil derfor vekke nasjonal oppsikt om det er staten selv som står for et slikt formidabelt brudd på statens egne retningslinjer. Og hvordan vil kommunen og fylkesmannnen håndtere byggeforbudet i strandsonen etter dette?

Det er også mangt og mye ved selve prosessen mellom utbyggere og Post- og teletilsynet vi stusser over. Blant annet gigantomanien. Selvsagt unner vi tilsynet funksjonelle arbeidsplasser. Men det må være måte på romslighet man tillater seg på det offentliges bekostning. I utgangspunktet meldte Post- og teletilsynet behov for 3900 kvadratmeter netto areal. De ender opp med et bygg på 7.200 kvadratmeter brutto.Det tilsvarer 55 kvadratmeter pr. ansatt.

Til sammenligning kan nevnes at Veritasbygget i Oslo, som synes å ha vært modell for Tingsaker-bygget, har i underkant av 30 kvadratmeter pr. ansatt. Og en privat bedrift som Aftenposten klarer seg med 10 kvadratmeter pr. ansatt i Postgirobygget i Oslo.

Vi vil anta at Samferdselsdepartementet vi ha meninger om det.