Det samme gjorde kommunestyret i Søgne.

Dermed har politikerne fra de fleste partier hørt på grunneierne representert ved Kyst Grunneierlaget Sør og brukerne representert ved Mandal Motorbåtforening, og sett at ressursene heller må benyttes på å få til en god forvaltning av eksisterende landskapsvern.

Med et slikt vedtak er det ikke grunnlag for at verneområdestyret og verneområdeforvalteren skal bruke tid og ressurser på nasjonalpark. Nå bør man jobbe for å bygge opp en nedslitt tillitt, samt sørge for at landskapsvernforvaltningen blir mer demokratisk og forutsigbar. Vi forventer at verneområdestyret instruerer verneområdeforvalteren om dette, og følge opp og kvalitetssikre hans arbeid.

Vi mener det er underlig at staten ikke har latt eierne av landskapsvernområdene være representert i verneområdestyret. Styret er blitt etablert og sammensatt på en måte som er udemokratisk og lite motiverende for et konstruktivt samarbeid mellom grunneiere og verneområdemyndighetene. For å få en demokratisk etablering, samt danne grunnlag for bedre samarbeid, mener Kyst Grunneierlaget at vedtektene må endres slik at det blir kommunestyrene som oppretter verneområdestyret, og at både grunneierne og lokale brukerforeninger blir representert.