De store gjestene på det nylig oppbygde podiet ble fint plassert på stoler av likt format. Selv om en var av kongelig byrd så skulle disse i tidens løsning se helt like ut.

Vi bivånere på grusen var i alder fra 3 til 85 år og vi applauderte villig når vi fikk et tips om det. Her hadde jeg fornøyelsen av å stå ved siden av ordføreren i Vennesla. Den bygda hadde fått sitt da forrige kabel ble strukket via Randesunds-landet, inn Ålefjærfjorden og opp til hennes rike.

Nå fulgte Kristiansand etter. Det samme var tilfellet i 1892 da Endre Refsnes i Christianssands Fossefald Compagnie fikk til den første elektriske gnist på Sørlandet i nåværende Vennesla kommune etter at de i 1965 overtok både Øvrebø og Hægeland som sitt domene.

Vi fikk se hvordan anleggene ble til både på Jylland og her i Norge. Det var ikke mye handemakt. Her ble alt utført med store maskiner som fikk sine krefter ut fra den elektriske energien. Litt sånn dytting med påmontert hanske beskyttelse var alt et menneske behøvde å bidra med.

Verden går fremover og at vi følger med ble seansen et synlig bevis på.