Kommunen har ansvaret for strandstien og vedlikeholdet er delt i området. Det er flere som driver med sommerturisme i området. Området som bekymrer meg er området langs strandsonen og innenfor denne.

Tiden har stått stille

Det er bare å ta en seg en tur så er det såre enkelt å se at tiden har stått stille i området og noe må gjøres.

Strandstien forfaller og mangler lys, noe som er et kommunalt ansvar. Området innenfor er totalt overgrodd og bygninger forfaller raskere og raskere.

Jeg kan ikke skjønne at noen er stolt av området slik det fremstår i dag. Det er pinlig, flaut og skjødesløst med tanke på at Kristiansand er en sommerkommune og som markedsfører seg som barnas by. Det ble presentert store Disney-planer her med en Elias park sommeren 2014, samme år ble det også lansert det samme i Horten. Jeg var i utgangpunktet positiv til dette, men jeg frykter at det er et luftslott.

Dyreparken

Hamresanden trenger en stor aktør som virkelig tar turister og lokalbefolkning på alvor. Derfor må Kristiansand Dyrepark overta store deler av området. Som et lite paradoks til at området ikke er prioritert og forfaller vil jeg henvise til dokumentet fra kommunen om gang— og sykkelsti fra Rona til Hamresanden. Her kan vi lese at «Hamresanden er et unikt friområde i Kristiansands målestokk med stor rekreasjonsverdi. Og videre «Området er et av få områder i Kristiansand som er nasjonalt anerkjent «

Området må utvikles i samarbeid med private som har kapital, vilje og kompetanse til å ta vare på området og turister. Jeg foreslår at Dyreparken kan etablere et eget datterselskap med andre private investorer innenfor overnatting og turisme her.

Oppgradering

Jeg er overbevist om at det er dette som må til for å få på plass en oppgradering av hele området. Noe som vil kunne løfte området opp på skandinavisk nivå. Det er på tide at kommunen setter området på førsteplass etter å ha oversett dette på bekostning av strendene i sentrum.