Er det fullstendig mangel på «bakkekontakt» over utviklingen av viktige tjenester i byen vår, og mulige konsekvenser for enkelte pensjonister? Pensjonistene utgjør en stadig større velgergruppe som har vært med å bygge opp landet vårt. Jeg forstår ikke helt hvordan skatepark for friske barn og unge av enkelte partier skal ha fortrinn ved evt. overskudd for 2015 som har hatt klare tegn på tilstramminger, etter min mening i en «skakkjørt» kommuneøkonomi. Jeg har kikket litt på valgprogrammene for både Høyre og Ap hvor det er honnørord som både omhandler økt kapasitet innen pleie og omsorg og at eldre skal få bo hjemme lengst mulig etter eget valg. Og hva venter så?

Økt vekst

Flere aviser viser til økt vekst i julehandelen, Lindesnes avis melder om et rekordår av omsetninger av eiendommer i Mandal, andre media melder om økt giverglede til frivillige humanitære organisasjoner og bilomsetningen er det vel ikke noe å si på, mens vi ser at enkelte kommuner strir med økonomien. Det er vel et ordtak som sier at «når krybba er tom så biter hestene» — uten sammenlikning forøvrig.

Skatteinntekter er et viktig fundament for nivået på kommunens tjenester. Vår nye ordfører er som sin forgjenger opptatt av å få et moderne hotell til Mandal. Siden vår ordfører synes å være en handlingens mann og han vel har et totalansvar for næringspolitikken i kommunen vil jeg utfordre han på flg.:

Verdivalgene

• Kvartalsvis orientering i Lindesnes avis til kommunens innbyggere over utviklingen av nye arbeidsplasser i kommunen, og gjerne innen hvilke områder og hva dette kan bety for skatteinntektene og ringvirkninger til næringslivet

Lykke til videre med verdivalgene i Mandal kommune. Jeg tror vi er flere uten politisk tilknytning som kunne tenke å «bite i det sure eplet» ved å øke eiendomsskatten litt til i en begrenset periode for å få det bedre innen viktige velferdstjenester.

Per Fugleli er vel en kontroversiell fagperson som utalte på radioen for noen dager siden: «Velferdsstaten er nestekjærlighet satt i system.»