Jeg skal også medgi at han på ingen måte har hatt optimale arbeidsbetingelser med en anstrengt økonomi i klubben, og stadig nye spillere på vei inn og gamle etablerte på vei ut. Jeg har i likhet med andre stilt spørsmål ved laguttak/disponering av spillerstall. Mattias Vilhjalmsson ser ut til å finne seg til rette på midtbanen i Rosenborg, den sjansen har han ikke fått i Start. Nordheim lånes ut til Nest-Sotra med suksess der, hvorfor er han ikke gitt flere muligheter i Start?

Det er ikke så mange uker siden de gulsvarte utklasset serietoer Stabæk med etterfølgende uttalelse fra Mjelde: «Gummi Kristiansson må være aktuell for det islandske landslaget!». Ettertiden har vist Start-kapteinens kapasitet. Og Island har i dag et landslag som befinner seg milevis foran vårt eget på Fifa-rankingen.

Men toppen av Mjelde-uttalelser var da han etter signeringen av en ny, afrikansk spiss denne uka uttaler:

«Det er klart et sjansespill å signe en slik spiller, han er god feilvendt, men han må jobbe med avslutningsegenskapene!» Det er da jeg spør meg: Har Mjelde panikk etter 1-5 i Bodø? Eller kanskje heller, er det andre enn Mjelde som har bestemt seg for å signere afrikaneren ? En trener bør så absolutt være trygg på de spillerne som signeres!

Så derfor spør jeg — har Mjelde fortsatt det sportslige ansvaret ?