Da Myren Gård var i privat eie, var skulpturen plassert på en liten høyde i parken. Hver vinter ble den pakket inn og dekket over av eierfamiliens dyktige gartner. Da Kristiansand kommune overtok Myren Gård i 1964, ble tigerskulpturen fjernet fra sin faste plass og lagt ned i blomsterbedet under kastanjetrærne. Slik lå den i skyggen og fuktigheten i 35 år før den en dag ble lagt opp på en stor skiferhelle.

Anonym tilværelse

Fortsatt ligger den nede på bakken og har fristet en anonym tilværelse under de 120 år gamle trærne. Betongskulpturen er laget i hvit og grå sement. Slike skulpturer må ha oppfølging og tilsyn. Plasseringen er viktig og tilgang på sollys, varme og luft er avgjørende. Hvis ikke trekker fuktigheten inn i skulpturen og armeringen ruster opp.

Nå har det fatale skjedd, skulpturen er i ferd med å gå i oppløsning, og den 70 cm lange halen på tigeren er brukket av og fjernet.

Unike skulpturer

Det er bare to stk. slike betongskulpturer igjen i Norge av denne kunstneren. Alle disse er i god forfatning fordi de har vært beskyttet og tildekket i vinterhalvåret. Vil Parkvesenet redde skulpturen på Myren Gård eller velger en å bite seg i halen?

Kristiansand kommune står i dag som eier av 11 stk. unike skulpturer av kunstneren Arne N. Vigeland som er plassert i parker, institusjoner, skoler osv. Det var et nært familieforhold mellom Arne Nikolai Vigeland og Gustav Vigeland. De hadde god kontakt med hverandre hele livet og gav hverandre inspirasjon og oppmuntring i kunsten, selv om de tilhørte to forskjellige generasjoner.