Hun beskriver hvordan barneavdelingen mest så ut som en kinesisk buffetrestaurant, der det ble tilberedt varm mat med varmtvann fra toalettene — og oppvasken ble tatt samme sted. Hun har også regnet ut at i en annen del av skipet, benyttet hver passasjer seg av 7,5 sitteplasser, mens tre i hennes eget følge måtte ta til takke med sitteplass på gulvet.

Samme observasjoner

Vi var med på den samme seilasen fra Hirtshals til Kristiansand lørdag kveld. Jeg gjorde samme observasjoner som Bech Olsen. I korridoren på babord side, mellom baren og resepsjonen, ble jeg virkelig sjokkert. Her lå flere titalls mennesker og sov - under store dyner, soveposer og medbrakte tepper! Det så mer ut som en flyktningleir enn en salong på ett av Norges nyeste passasjerskip. Rett bak meg gikk skipets brannvakt. Han var åpenbart mest opptatt av å registrere noen strekkoder på en liten piper at han virkelig hadde vært der han skulle. Han brydde seg overhode ikke om kaoset av passasjerer som hadde okkupert korridoren.

Ingen bryr seg

Det er et velkjent fenomen at sørlendinger på danmarkstur veldig raskt blir veldig slitne og søvnige når de entrer ferja. Det er nok derfor at de, selv på morgenavgangene, slenger seg ned i sofaene og legger seg til. Ingen bryr seg om at de dermed fratar andre passasjerer muligheten til å sitte komfortabelt under den drøyt tre timer lange overfarten. Neida, her er det revirtenkningen som rår.

Jeg begriper ikke hvorfor rederiet (først Fred. Olsen Lines og så Color Line) tillater slik oppførsel. Det skulle ha tatt seg ut om vi gjorde det på samme måte på bussen eller toget; breie seg ut så andre måtte stå! Dessuten gir det ferja preg av å være en miserabel plass å være. Det er jo trist, når det tross alt er snakk om flotte skip - bygget av samme verft som har levert noen av verdens flotteste cruiseskip. Skjerpings, Color Line!