Skisland begrunner sin mulige sorti i at han mistrives med det politiske spillet. Ifølge eget utsagn er taktikkeri lite forenlig med hans personlighet. Men i den grad ordføreren er i ferd med å gå lei, tror vi det mest av alt har sammenheng med uroen i KrFs bystyregruppe.

Konfrontasjonene mellom ham og gruppeleder Anne Ma Timenes har vært mange. De har siden valget i 2003 flagget tydelig hvor de befinner seg politisk, og uenigheten mellom dem er en kjent sak. Skisland har aldri lagt skjul på at han ligger nær Ap. Timenes benytter nesten enhver anledning til å påpeke at hun ønsker samarbeid med Høyre.

Den verste ydmykelsen opplevde Skisland for vel et år siden. Da vedtok bystyregruppen å inngå forhandlinger med Høyre om 2005-budsjettet. Skisland hadde gjentatte ganger gjort det klart at KrF burde samarbeide til venstre, men han ble overkjørt av sine egne. Til overmål skjedde det mens han var på tjenestereise utenlands. Han har også kommet i klammeri med partifeller i debatten om videregående skole på Tangen og ny E 39-tunnel gjennom byen.

KrF inngikk forlik med Ap og SV om årets budsjett. Skisland fikk sin revansje, men samarbeid med SV faller mange KrF-ere tungt for brystet. Det kan også være forklaringen på gruppeleder Timenes sin taushet i forbindelse med Skislands mulige retrett. Hun konstaterer bare at det er hans eget valg. Kanskje blir ikke høyresiden i KrF altfor lei seg om han takker av?

Vi tror likevel Oddvar Hodne, lederen av nominasjonskomiteen som fikk Skisland inn i politikken, speiler det de fleste KrF-velgere tenker. At det vil være et enormt tap for partiet om han gir seg. Vi blir derfor ikke overrasket om «operasjon overtalelse» begynner når nominasjonskomiteen er på plass mandag.

Skisland har vært et friskt pust som ordfører med sin utradisjonelle og åpne stil. Det settes pris på av velgere langt utenfor KrFs rekker. Kan hende er utspillet om at han er i ferd med å gå trøtt en prøveballong han sender opp for å få KrF til å signalisere klart og tydelig om de vil ha ham med videre eller ikke?