Han har blitt kontaktet av muslimer som frykter mindre grupper med yngre menn som er villige til å bruke vold og aksjoner for å nå sine politiske og ideologiske mål. Alt tyder på at det dreier seg om meget små, fanatiske grupper.

Dette er signaler som må tas på alvor. Såkalte hjemmedyrkede ekstremister som er personer født og oppvokst i Norge/vesten er en gruppe som er i fremvekst. De unge ser ofte på seg selv som en del av et globalt islamistisk nettverk, der vold spiller en sentral rolle. De små gruppene som dannes er ofte meget ekstreme, og villige til å utføre større aksjoner. Som kjent var den en slik gruppe som sto bak terroranslagene mot London i juli 2005. Ofte er dette grupper politiet har vanskeligheter for å identifisere.

Bombetruslene mot sentrum av Göteborg i helgen har brakt denne virkeligheten nærmere oss. Nå viste det seg at denne trusselen var tvilsom, men det gjør noe med oss når dette rammer nabolandet. Mye kan tyde på at vi står foran et nytt, større anslag. Overvåkningspolitiet i USA har funnet sprengstoff i pakker fra Jemen, og all pakkehåndtering mellom de to land er midlertidig stoppet.

I Norge får vi håpe Politiets sikkerhetstjeneste har kontroll på miljøene. Likevel må vi ta de signaler som har kommet til Bøhler på alvor. Justisminister Knut Storberget kan fortelle at man jobber med en handlingsplan mot radikalisering. Utfordringen er å ikke stigmatisere en hel gruppe, samtidig som man når de små, utbrytergruppene som det er viktig å ha en handlingsplan i forhold til.

Både Storbritannia og Danmark jobber aktivt i forhold til å forebygge terrorisme og norske delegasjoner har vært på tur for å lære. Det er land som allerede har store kunnskaper på området, kunnskaper vi bør kunne dra nytte av. For vi kan ikke tolerere at islamske terrorister gjør anslag mot norsk jord i forsøk på å undergrave det norske demokrati. Vi må stå samlet mot slike fundamentalistiske elementer.