Hvis ingen av de fem kandidatene (tre menn og to kvinner) får 50 % eller mer av (de vektede) stemmene, blir det en valgomgang nr. 2, fra 20. — 27. mai.

Personalkonflikter

På nettet har jeg lagt ut et omfattende arbeid (ca 470.000 tegn mot dette innleggets 1700) som går inngående inn på et par personalkonflikter ved UiA. Universitetsledelsen har uttalt at det har vært/er konflikter «vi gjerne skulle ha vært foruten.» Jeg ser klart at de har vært belastende for UiAs renommé.

Utgangspunktet - og drivkraften - ligger i en liten avdeling som sorterer under Fakultet for samfunnsvitenskap og Handelshøyskolen ved UiA. Etter hvert har mange blitt involvert: fakultetsledelsen, universitetsledelsen, domstolene, Sivilombudsmannen, Kunnskapsdepartementet, you name it.

Inhabil rektor?

Og det er konfliktstoff som fortsatt lever. Vi får bare håpe at universitetet ikke får en rektor som er inhabil i den videre saksgang.

Det har seg nemlig slik at to av de fem kandidatene har vært/er dypt involvert i konflikten(e), hver på sin side, begge med den tyngde som den enkeltes stilling i universitetshierarkiet har muliggjort. Den ene har vist stor og kanskje avgjørende handlekraft, sånn sett verdig en rektor ved et universitet.

Men. Studerer man konfliktstoffet, går man inn i hva handlekraften har vært brukt til og godtar den konklusjon som ligger fritt tilgjengelig på nettet, da bør vedkommende ikke få lederstillingen ved UiA.

Jeg har ikke stemmerett ved valget, men jeg har 30 års fartstid som amanuensis i historie ved Universitetet i Oslo og jeg bor i det området som UiA er ment å dekke. Derfor.