Og krydrer man det med kugalskap, fører det til slike utblåsninger vi har hatt de siste dagene etter at landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen kom til å uttale at i disse tider er utenlandsk kjøtt tryggere enn norsk.Den debatt dette har utløst i mediene kan ikke ha hatt som siktemål å opplyse forbrukerne, men snarere å ta skalpen på en landbruksminister som ikke danser etter Bondelagets pipe.La gå at landbruksministeren kunne ha ordlagt seg noe mer diplomatisk, men for alle som er i stand til å lese — og lytte - burde det være rimelig klart hva han mente. I disse dager, hvor det stadig oppdages nye tilfeller av kugalskap i EU-land på kontinentet, er det blitt reist spørsmål om det er forsvarlig av Norge å å importere levende dyr fra land hvor det er påvist kugalskap.Det var i denne sammenheng at landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen gav uttrykk for at det i så måte var tryggere å spise kjøtt fra utenlandske dyr som slaktes i Norge enn norsk kjøtt fordi alle utenlandske dyr som importeres til Norge blir kontrollert for kugalskap. Dette skjer ikke med norske dyr. Ikke ennå.Det er dette faktum, formidlet gjennom et klar budskapet som svar på spørsmålet om vi risikerer kugalskap-smitte av importert kjøtt, som nå er blitt vridd og vrengt på ut fra ulike motiver. Motiver som i hvert fall ikke har hatt til hensikt å gi forbrukerne en saklig informasjon.Vi skal være glade for at at norsk kjøtt etter alle solemerker er trygt. Men det burde selvsagt allerede ha vært innført en systematisk kontroll også av norske dyr når kugalskapen har nådd opp til Nord-Jylland. Ifølge landbruksministeren vil ikke dette skje før til sommeren.Og vi fikk en ny påminnelse i går om den manglende kontroll-beredskapen i Norge på dette området da det ble kjent at tarmer av storfe fra kontinentet er blitt brukt i pølseproduksjonen ved norske slakterier. Og dette er kjøttprodukter som er blitt markedsført som Godt norsk.Når lederen av næringskomitéen på Stortinget, Morten Lund (Sp), uttaler til Nettavisen at omfanget av kugalskap kan være langt mer dramatisk enn hva vi vet i dag, og vil innføre importforbud, burde tanken streifet ham at dersom det er så dramatisk, kan kugalskapen allerede være kommet til Norge. Fremfor å krisemaksimere spørsmålet om kjøttimport, som blir gjenstand for kontroll, burde han heller påskynde prosessen med å få iverksatt en systematisk kontroll av alt norsk storfekjøtt.