De ansatte ved bedriften i Vågsbygd bidrar til å finansiere byggingen, og de vil også sørge for midler til drift av skolen med 500 elever når den står ferdig.

Den planlagte skolen skal være for alle barn uansett folkegruppe og er et viktig fredsprosjekt i det etnisk eksplosive området. Her skal barn lære seg respekt og toleranse og å omgås hverandre på tvers av forskjeller, og slik være med å legge grunnlaget for fred.

Ved inngangen til et nytt år er begrepet solidaritet en gjenganger i mange av festtalene. Vi får høre hvor viktig det er å hjelpe mennesker som faller utenfor og har det vanskelig i vårt eget land. Samtidig som vi oppfordres til å løfte blikket og ta inn over oss at også mange ute i den store verden trenger vår hjelp.

De ansatte ved Modena har vist vei gjennom handling. Det er et eksempel til etterfølgelse. I de finanskrisetider vi lever i, er det lett å bli innadvendt og tenke mest på seg selv. Da er det godt vi har mennesker som ikke bare tar inn over seg, men også gjør noe med at det finnes medmennesker der ute som har det langt verre enn oss. Det hjelper oss til å sette våre egne problemer i perspektiv.

Sørlandet er kjent for å være en landsdel hvor givergleden er stor. Slik føyer de Modena-ansatte seg inn i en stolt tradisjon. Likevel er det unikt at en bedrift av denne størrelsen påtar seg så betydelige forpliktelser. At ansatte stiller opp på dugnad og gir avkall på ferie og gratis utenlandstur forteller også om et brennende engasjement for skoleprosjektet i Kongo. Flere av dem vil også reise til Afrika for å hjelpe til.

Vi ser i intervjuet i vår avis at Modena-ansatte ikke er ute etter skryt for innsatsen de gjør. De fortjener uansett all mulig ros. Kanskje kan engasjementet vise seg å bli så inspirerende at det også smitter over på andre bedrifter.