Virkeligheten er annerledes, det er folk som begynner å skjønne etter mange tiår hva dette partiet representerer. Det kan hende at SV synker for godt, men før partiet forsvinner, er det verdt å minne om SVs fortid.

Først og fremst har SV vært et parti som er og har vært mot nesten alt: Anti-EU, anti-USA, anti-forsvar, anti-NATO og anti-Israel. Men: SV har støttet, bortforklart, unnskyldt, pleid forbindelser med undertrykkende regimer på venstresiden, deres gode venner fant vi i Cuba, Venezuela, Vietnam, Kambodsja og Nicaragua. Noen kritikk av Kina har man aldri hørt. En av sjefideologene, teologen Berge Furre, ble mistenkt for å støtte DDR. Furre frekventerte de østeuropeiske vasallstatene med jevne mellomrom.

«Sosialismens fyrtårn«

Enkeltpersoner i kretsen rundt avisen Orientering, med Knut Løfsnes (senere leder av SF) i spissen, samarbeidet med en rekke dårlig kamuflerte Moskva-baserte solidaritets— og fredsorganisasjoner. Mange personer jeg husker, medlemmer i SV, besøkte Albania, Kina og DDR for å hylle Enver Hoxha, Mao og Erich Honecker. For dem var Albania «sosialismens fyrtårn». Disse reiste til Albania og fortalte om fordelene av betongbunkere landet har bygd som forsvar mot imperialistene.

De mente Norge burde følge Kambodsja og Nord-Korea. Stein Ørnhøi, Berge Furre, Hanna Kvanmo, Knut Løfsnes, Berit Ås, Finn Gustavsen og Torolv Solheim reiste til diktaturer og ga dem mer eller mindre gode skussmål. Alle var eller ble ledere av partiet, så helt usentrale var de åpenbart ikke.Kristin Halvorsen, som Europas første regjeringsminister, gikk i demonstrasjonstog i 2009 hvor noen hadde bannere med «drep sionistene» og «ondskapens akse: USA og Israel». Hun fremmet også internasjonal boikott av Israel som endte med at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre, måtte skrive en unnskyldning til USAs regjering.

Sentrale trekk ved SV

Nedrustning, undervurdering av forsvaret har også vært sentrale trekk ved SV.

SVs eneste løsning på samfunnsproblemer er økte skatter. Men hva skulle de gjøre med de økte skattene? Jo, Erik Solheim reiste ned til Robert Mugabe for å gi ham flere hundre millioner dollar av våre skattepenger. Det kan man kalle internasjonal solidaritet!

Men SV, på linje med de fleste mislykkede marxistiske partier, har forsøkt å komme på banen med miljøsaken. De som forsto at ideologien var feil, har fått sentrale posisjoner i samfunnet, i media og i undervisning. Mens de hever høye lønninger, ønsker de å bestemme over vårt liv som vasaller som styres og lever for staten.

Dette er et parti bestående av folk som er virkelighetsfjerne, holder seg til universiteter og høyskoler og har lite med arbeiderklassen å gjøre.

Innlegget er forkortet. Red.