I et innlegg i avisen 22. januar prøver han å svare på kritikken fra Gudrun Benestad og Inger Johanne Engmark fra Fagforbundet i et tidligere innlegg i avisen.

Turnusordninger

Innledningsvis klager han over at fagforeningene har «vetorett» ved fastsetting av turnusordninger på arbeidsplassene, og at hensikten med endringene i Arbeidsmiljøloven er å gi de ansatte anledning til å lage sin egen turnus. Noe nedenfor i innlegget forteller han så at han har besøkt flere virksomheter der de ansatte har prøvd ut alternative turnusordninger. Han er tydeligvis fornøyd med det han har opplevd på

disse besøkene: «Det som går igjen fra de ansatte er at de med nye ordninger jobber færre helger, får mer fritid, bedre styring over arbeidshverdagen, og de får planlagt arbeidsdagen og fritiden på en bedre måte.«

Hvorfor forandre

Det er her statsråden motsier seg selv: først forteller han at vi må forandre arbeidsmiljøloven fordi regelverket hindrer gode ordninger, og så skryter han av hva man kan få til innenfor gjeldende regelverk. Eriksson selv viser at bestemmelsene allerede fungerer til hans tilfredsstillelse. Så hvorfor vil han da forandre på noe som han er fornøyd med?

Da må det ligge noe annet bak, og det avslører han indirekte når hans skriver: «Det vi i stedet gjør er å overføre mer makt fra de sentrale fagforeningene til de lokalt tillitsvalgte og de ansatte». Dette høres sikker besnærende ut for noen, men den klare hensikten er å svekke fagforeningene og helst overlate til den enkelte å lage sine egne arbeidstidsordninger.

Det er derfor tusener av fagorganiserte demonstrerer mot statsråden 28. januar!