Hun begrunner det med at det er en moralsk forpliktelse for henne å delta. Dette sier hun til avisen Dagen 21.6. Hun bruker flere argumenter for sin deltakelse i paraden. Bjørgvins biskop Halvor Nordhaug uttaler seg også. Han har deltatt ved Regnbuedagene i Bergen for to uker siden, der han var med på et seminar om trosfrihet og diskriminering i Guds navn, og der trossamfunn har rett til å legge vekt på samlivsetikk i ansettelsessaker. Altså et annet arrangement i forhold til paraden.

Les også :

På spørsmål om han vurderte å gå i paraden, svarer han: Nei. Og begrunnelsen er at han ikke har vurdert det som aktuelt, og så sier han: «Det er jo en støtte til en bred, seksualpolitisk agenda. Den agendaen er ikke uten videre min.» Det siste vil han ikke utdype.

Til Raaum som leder av Kirkerådet, som mener det er «moralsk forpiktelse» for henne, sier biskop Nordhaug at det ikke er en vurdering som han deler. Det er ikke en forpliktelse, men en mulighet.

Likeledes sier preses Helga Haugland Byfuglien at hun heller ikke skal delta i Pride.

Igjen opplever vi at det er kampen mot Guds første skaperordning — familen - som settes midt i åndskampen.

Selve ekteskapsordningen brøt lovgiverne med da de diskriminerte ektepaktens ordlyd og innhold da den nye ekteskapsloven ble gjort gjeldende fra 1.1. 2009 Vi, heteroektepar måtte inn under den nye lovens ordlyd, mens de som hadde vært under partnerskapsloven fikk velge.

Jo, her gjenstår en del juss også under Pride-dagene.