Tullete, men ordningen avfødte mange gode historier for ettertiden.I prinsippet er det det samme tøvet kommunene driver med nå når de skal skifte sol og vind mellom de restaurasjoner som skal få lov til å servere brennevin. Kommunens skjenkeretts-politi agerer som om de var utsendinger for Michelin-guiden som skal sette stjerner i restaurant-protokollen. For brennevinsbevilgninger er av en eller annen uutgrunnelig årsak knyttet til kvaliteten på maten. Som om brennevin er en naturlig del av et måltid. Men hva har retten til å servere brennevin med kvaliteten på maten å gjøre, eller hva har det med mat å gjøre i det hele tatt?Vi drikker vin til maten — ikke rom og cola. Og kaffe og cognac nyter man uavhengig av måltider. Derfor er håndhevingen av dagens skjenkebestemmelser like tøvete som dem som avfødte de svette ostesmørbrødene. Den som har funnet logikken bak det resonnement at man må servere varm mat av høy kvalitet for å skjenke brennevin, bør vennligst melde seg. I mellomtiden risikerer Paddys Pub og Restaurant i Kristiansand på nytt å bli nektet brennevinsskjenking fordi administrasjonssjefen i Kristiansand mener det omsettes for mye alkohol - på puben! Det er et resonnement så besnærende at det ville ha kvalifisert for æresmedlemskap i Dusteforbundet.