Jeg leser kommentarer til rasister som sitter foran PC-en sin hele dagen og skriver de styggeste kommentarer du kan tenke deg. Og det verste av alt er at det ikke en gang holder å gjemme seg bak PC-en, men de må i tillegg gjemme seg bak ord som «islamkritiker» og «innvandringskritiker»

Jeg synes det er feigt, at folk som føler en trang til å snakke dritt om andre pga hvordan de ser ut eller hvor de kommer fra ikke tør å innrømme at de er rasister. De forbinder noe negativt med ordet? Ja selvfølgelig, det er jo meningen. Om du føler at du må snakke ned noen som har flyktet fra krig og fordervelse siden de får en liten stønad hver måned, og siden de har en annen hudfarge enn deg, ja da er du et dårlig menneske. Og du fortjener å høre det. Du fortjener å høre at du oppfører deg på en måte vi som et samfunn ikke godtar. For hvis du tror de har dårlige holdninger, da må du se deg selv i speilet en gang til.

Ligger i instinktene våre

Nå skal det sies at ja, det er mange som er kritiske til Islam siden de ikke støtter det de tror er religionens verdier. Men så er det samtidig så utrolig mange som bruker Islam for å være «lovlig» rasist. Hadde jeg vært muslim, så hadde de aldri sagt noe lignende til meg. Jeg hadde kanskje få høre at jeg var litt galen, men aldri om noen hadde sagt at jeg måtte pelle meg ut av landet siden jeg automatisk var en voldtektsmann siden jeg hadde trodd på Allah. Ingen hadde kalt meg for en «muslimjævel» eller «Muhammedaner». Hvorfor det? Siden jeg er hvit.

Det er der hatet kommer fra. Her kommer det folk som ikke ligner på «oss» til landet, og derfor er vi kritiske til dem. Naturligvis, det ligger i instinktene våre. Vi er instinktivt kritiske til dem som ikke ligner på oss. Hadde ikke menneskene vært det hadde vi nok ikke overlevd så lenge som vi har gjort til nå. Men en av våre store styrker er jo det at vi alltid setter kunnskap og fakta foran slike følelser vi har inni oss. Vi vet jo at kriminaliteten går nedover selv om det kommer flere asylsøkere og flyktninger, vi vet at de fleste som kommer flykter fra krig og fordervelse, og ikke pga pengene. Og vi vet at de fleste som kommer faktisk ønsker å lære seg norsk og komme seg ut i arbeid. Og når vi da har all denne kunnskapen, så kan vi ikke ødelegge våre nye landsmenns liv siden vi ikke vil tro på fakta.

Mange svikter

Men, det er mange av oss andre som ikke er rasister som også svikter. Det er mange av oss som ser alle disse usle kommentarene og bare lar det være. Det kan vi ikke. Vi har et samfunnsansvar. For det første må vi gi dem med slike holdninger den debatten som de skulle ha fått for lenge siden, men enda viktigere er det at vi viser dem at vi tar avstand fra deres holdninger. Neste gang du ser folk som kritiserer mennesket, men samtidig kaller seg «islamkritiker», da er det din oppgave å kalle dem for det de egentlig er — rasister. For som «islamkritikerne» selv sier, så må vi tørre å kalle en spade, for en spade.