13-åringen var blant elevene som protesterte mot kuttene i skolebudsjettet utenfor Rådhuset 24. mars. Hun opplevde at ordføreren behandlet elevene respektløst da han flirte og snudde ryggen til dem. Under «Ung mening» ba hun også Sørensen svare på innlegget.

Ordføreren tok den unge jenta på ordet og inviterte henne sammen med to andre elever til et oppklarende møte på sitt kontor. Sørensen skal ha kreditt for at han reagerte så raskt og beklaget at han opptrådte uhøflig. Som Solvår Espeland påpekte i sitt innlegg er de voksne rollemodeller for de unge, og da er det også viktig at de blitt tatt på alvor når de engasjerer seg i viktige saker for skole— og oppvekstmiljø.

Siden overgangen til tabloid i september 2006 har vi hver fredag hatt en egen debattside for de unge. I løpet av vel to og et halvt år har vi trykket flere hundre leserinnlegg. De syder av engasjement og variasjonen i temaer er stor. Ikke uventet er de unge opptatt av skolen og tilbud i nærmiljøet, men også motepress, kroppsfiksering, miljøkrise, jordens fattige, finanskrise, rasisme og vennskap, for å nevne noe.

I avisen er vi svært fornøyd med de unges bidrag. Ordningen kom i stand gjennom et samarbeid med Pedagogisk senter i Kristiansand, som har gjort en flott jobb med tilrettelegging. Velvillige lærere ute i skolene har inspirert til både skrivelyst blant elevene og til å sende inn innlegg. Det siste året har elever stadig oftere sendt oss innlegg uten å gå via skolen. At de unge på eget initiativ engasjerer seg, er bare å applaudere.

Vi ønsker at barn og unge skal delta i samfunnsdebatten. Skolen skal også oppmuntre elevene til kritisk og selvstendig tenkning. Når stadig flere våger å delta på den offentlige arenaen debattsidene i en avis er, er det gledelig. At de iblant kan være kritiske i overkant av det noen voksne finner rimelig, må vi kunne leve med. Som politiker viser Per Sigurd Sørensen vei når han tar imot elever etter å ha fått påpakning. Slik tar han de unge på alvor, og de får bekreftet at engasjement nytter.