Men en deltaker har manglet i debatten; Kjell Inge Røkke. Hans eneste direkte bidrag er pressemeldingen langfredag da han kom med en unnskyldning til statsministeren. Den unnskyldningen kan tolkes som om Røkke forledet statsministeren til å uttale seg om aksjetransaksjonene i Aker uten egentlig å kjenne dybden i saken.

Striden om aksjetransaksjonene i Aker og datterselskapet Aker Solution blir gjenstand for ytterligere undersøkelser. Her dreier diskusjonen seg først og fremst om forretningsjuss, aksjeloven og informasjon. Oppfatningene er ulike, alt etter hvilket ståsted som velges.

Statens styrerepresentant i Aker, Berit Kjøll har stilt spørsmål om moral og etikk i denne saken, og har flere ganger oppfordret Røkke til selv å komme på banen og ikke gjemme seg bak informasjonsdirektørene.

Denne saken har også en annen meget viktig side, den politiske.

Kjell Inge Røkke har gode rådgivere innen juss og finans. Men han har tydeligvis ingen gode politiske rådgivere. Det burde han hatt.

Røkke har ved sin håndtering av aksjetransaksjonene avslørt sitt manglende politiske gangsyn. Han har over flere år klart å bygge opp et nettverk langt inn i regjeringskontorene som har sikret ham både posisjon og anseelse. Nå er alle disse båndene brutt fordi han i hvert fall har stilt statsministeren i forlegenhet. Dessuten har han lagt seg ut med statens styrerepresentant i Aker, Berit Kjøll , næringsministeren og regjeringspartiene.

Politisk må Kjell Inge Røkke erkjenne «game over». Det vil ta lang tid å bygge opp igjen tilliten for både Aker og Røkke. Det første bidraget er å nullstille aksjetransaksjonene i Akerkonsernet.