Det skjedde med 35 mot 18 stemmer og var det siste vedtaket det avtroppende bystyret gjorde før nytt bystyre konstitueres 12. oktober. Vedtaket kan få vidtrekkende konsekvenser.

Flertallet i parkeringsselskapets styre hadde frarådet kjøp på det sterkeste med henvisning til selskapets allerede anstrengte økonomi. Styret frykter selskapet ikke vil tåle den økonomiske belastningen et kjøp innebærer. Det lyttet ikke bystyreflertallet til. Altoverskyggende var det å beholde parkeringsanlegget på kommunale hender.

Det er ikke vanskelig å ha forståelse for skepsisen i parkeringsselskapets styre. Kilden parkeringsanlegg er et underskuddsforetakende og vil være det i mange år fremover. Belegget er syltynt, og prognosene tilsier samlet underskudd på flere titalls millioner kroner kommende 10-årsperiode. Med slike dystre utsikter skulle en tro bystyret ville si nei til kjøp, men andre forhold veide tyngre for flertallet enn at selskapet blir parkert i en økonomisk hengemyr.

Kilden sliter også med å få endene til å møtes. Å bli kvitt parkeringsanlegget, vil skaffe inntekter og lette driften av byens nye storstue. Det la da heller ikke Harald Sødal (KrF), som har sittet i Kilden-styret, skjul på i debatten i bystyret. Hensynet til Kilden lå også bak det sterke ønsket om å beholde parkeringsanlegget i kommunal eie. Ekstra sterke armeringer er bygd inn i parkeringsanlegget med tanke på utvidelser av Kilden. Med anlegget på private hender, ville kommunen ha gitt fra seg styringen over fremtidige konserthusutvidelser.

Parkeringsselskapet går en tøff tid i møte. Selskapet tappes allerede for nærmere ti millioner kroner årlig av bykassa. Med de økonomiske forpliktelsene bystyret onsdag påla selskapet, kan investeringer mer sentralt i byen glemmes. I et totalt borgerlig dominert bystyre er det et paradoks at aversjonen er så sterk mot å selge til private. For flere hadde meldt sin interesse.