Sammen med sin partifelle, stortingsrepresentant Peter Gitmark, varslet han at Høyre vil foreslå å gå tilbake til skjenkestopp klokka 03.00. Siden nye skjenketider ble innført i 2008, stopper alkoholskjenking på offentlige steder i Kristiansand klokka 02.00. Høyre ønsker å skape forutsigbarhet for næringslivet, og peker på betydningen av serveringsbransjen for turismen.

Diskusjonen om innskrenkning av skjenketidene pågår i alle de store byene i Norge. I august i fjor foreslo regjeringen å begrense kommunenes rett til å la utesteder skjenke etter klokken 02.00, men trakk forslaget i november. Årsaken er at det ikke fins norsk forskning som viser sammenhengen mellom vold og skjenketider.

Norske erfaringer på innskrenkninger i skjenketiden har også vært blandet. Trondheim, Hamar, Horten, Tønsberg, Kristiansand og Arendal har hatt en nedgang i volden etter å ha redusert skjenketiden, mens Bergen og Haugesund tvert imot har hatt en økning.

Helse— og omsorgsdepartementet venter nå på en utredning fra Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus), som skal være ferdig til høsten, om sammenhengen mellom vold og rus i de 30 største byene i Norge.

Sirus slår på sin hjemmeside fast at tiltak for å begrense tilgjengelighet av alkohol regnes for å være blant de mest effektive tiltakene for å redusere alkoholkonsumet og omfanget av alkoholrelaterte skader og problemer. Tidligere studier fra andre land har vist at større endringer i skjenketidene har betydning for omfanget av vold og andre alkoholrelaterte problemer. Sirus påpeker at det imidlertid fins lite kunnskap om hvorvidt også mindre endringer i skjenketidene kan ha en slik betydning.

På bakgrunn av positive erfaringer med redusert skjenketid i Kristiansand, er det liten grunn til utvide den igjen.

Grundekjøns tro på «en indre autoritet og individets evne til å finne fram til det rette for seg selv», vitner i beste fall om godtroenhet. I verste fall avdekker det en manglende forståelse for sakens kompleksitet.