Johannessen, som selv er fra Hardanger og sterk motstander av utbyggingen, sammenligner det som skjer i Hardanger med Alta-aksjonen, og peker på at mange politifolk er motstandere av utbyggingen og kvier seg for å fjerne demonstrantene.

Norske politifolk har en lovbestemt plikt til lojalt å følge de vedtak som er demokratisk fattet i dette landet, om de er uenig eller ikke. Politivesenet er det verktøy demokratiet har for å hindre at grupperinger stopper vedtak flertallet har fattet. Dette skal skje uten at den enkelte tjenestepersons sympatier eller antipatier skal komme fram.

Utspillet til Arne Johannessen er direkte skremmende. Han foreslår i prinsippet og ulovlig sette politiet opp mot landets demokratisk valgte regjering. Dette er neppe en glipp fra hans side, det føyer seg inn i flere utspill fra samme person de senere årene. Johannessen spiller et spill der han utfordrer justisministeren og politidirektør Ingelin Killengreen om hvem som har makten i politiet.

Er det ett vesen som skal styres 100 prosent av politikerne er det politivesenet. Det må i et folkestyre aldri være tvil om hvem som styrer politistyrkene og hvor de har deres lojalitet. Vi må heller ikke komme i en situasjon der befolkningen begynner å tvile på politiets moral og integritet.

Derfor blir det vanskelig å forholde seg til utspillet fra Johannessen. Det er ikke egnet til annet enn å svekke tilliten til en yrkesgruppe han er satt til å styrke tilliten til.

Arne Johannessen og polititjenestepersoner lever i et demokrati, og må alle få mene hva de vil i alle typer politiske saker. De må gjerne være aktive i den offentlige debatt. Men når uniformen kommer på er de i tjeneste og underlagt sin politisjef, sin direktør og minister. Derom kan det aldri herske noen tvil.