Gjedrem mener blant annet at lav skattemessig verdi på boligen i tillegg til skattefradrag på renteutgiftene gjør at folk overinvesterer i bolig, og at dagens skatteregime inviterer til en boligboble i hver generasjon fremover.

I sommer var det formuesskatten som var tema, da den kjente forretningsmannen Stein Erik Hagen varslet utflytting til Sveits på grunn av det han mener er en urimelig formuesbeskatning.

Sentralbanksjefen har fått mye støtte fra en rekke fagøkonomer. Men det er ingen politikere som er på banen for å støtte Gjedrem. Det forstår vi godt. Å tukle med boligskatten uten å se det totale skatteregime i en sammenheng er lite hensiktsmessig.

I en tid med finanskrise, lave renter og fortsatt skattefradrag for renteutgifter, velger mange å kjøpe seg sin bolig.

Det er viktig for alle å ha en bolig som ikke blir en skattemessig melkeku. For det viser seg at i tillegg til formuesskatten er det mange kommuner som også innfører eiendomsskatt, slik at boligene får en dobbel beskatning.

Samfunnsutviklingen fører til at det fra tid til annen er behov for å se på de ulike sider av det totale skattesystem. For å si det enkelt; de som har mye skal også betale mye i skatt. Men det er vanskelig å skape forståelse for at hus og hjem skal beskattes strengere enn i dag. I så tilfelle, må det lempes på andre områder. De fleste tilpasser sitt boligkjøp til sin inntekt, og låner deretter.

En skjerpet boligbeskatning kan bety ytterligere belastninger for folk når renten etter hvert stiger. Å øke boligskatten må i tilfelle kompenseres med å lempe beskatningen på andre områder.