Hvem av disse som velges inn i menighetsrådene påvirker også hvem som skal sitte i bispedømmerådet i Agder og Telemark, pga. en noe absurd valgordning.

Derfor er det bra at vi får en viss klarhet i hva også kandidatene til menighetsrådene står for i spørsmålet om vigsel av likekjønnede. Og vet du ikke hvordan kandidatene til Menighetsrådet i din lokalmenighet stiller seg til spørsmålet er det viktig at du spør.

Begrense innflytelse

Det spesielle med valgordningen i Agder og Telemark er at bispedømmerådet er ett av de fire bispedømmene i landet som har valgt å begrense velgernes direkte innflytelse på valg av bispedømmeråd. Bispedømmerådets flertall har nemlig bestemt at kun 4 av 7 representanter skal velges av medlemmene i Den norske kirke. De resterende 3 skal velges av Menighetsrådene. Hvem som sitter i menighetsrådene vil derfor ha mye å si her i Agder og Telemark bispedømme.

Åpen folkekirke ønsker et bedre demokrati i Den norske kirke, det betyr at vi både vil at alle syv leke representanter skal velges av medlemmene og at valgordningen forbedres betraktelig. Derfor, som en del av demokratiet i Den norske kirke, er det viktig at du som er medlem bruker stemmeretten din. Ved Kirkevalget kan man stemme fra det året man fyller 15 år. Vi i Agder og Telemark bispedømme er også avhengig av hvem som blir valgt inn i menighetsrådene, for å avgjøre hvem som blir medlemmer av bispedømmerådet. Din stemme, også på lokalkirkelig plan, har betydning for veien videre. Bruk stemmeretten!