Homofilistriden, som har preget den kirkelige debatten i flere tiår, har endelig funnet en løsning som imøtekommer overbevisningen til Kirkens minoritet, såvel som Kirkens majoritet. Det er slått fast at uenigheten ikke er av en slik karakter at det gudstjenestelige og sakramentale fellesskapet i Den norske kirke brytes. Kirken har mao vedtatt at den kan leve godt med ulike syn i spørsmålet om likekjønnet vigsel. Det var på høy tid!

Usedvanlig godt valg

Etter Kirkevalget i september 2015, der Åpen folkekirke gjorde et usedvanlig godt valg, var det klart at et flertall av det nye Kirkemøtets medlemmer nå ønsket at også homofile og lesbiske par skulle få gifte seg i Kirken. Dette ledet til at et stort flertall av Kirkemøtets medlemmer den 11. april stemte for at Den norske kirke skal utarbeide en liturgi for kirkelig vigsel av likekjønnede par.

Les også :

Liturgien vil kunne bli vedtatt neste gang Kirkemøtet samles, det vil si i januar 2017. Kirkemøtet forutsetter også at disse liturgiene innføres som ordinære liturgiske ordninger. De gjøres gjeldende i hele Den norske kirke, og sikrer at alle medlemmer kan inngå ekteskap i sin lokale kirke.

En kirke som åpner dørene

Det er mange som med rette jubler og feirer dette vedtaket. Et flertall på Kirkemøtet har sørget for at vi nå får en kirke som åpner dørene og ønsker absolutt alle velkommen, også de som tidligere har vært marginaliserte. Med flertall følger naturligvis også ansvar. Åpen folkekirke vil jobbe for at også de som er uenige med oss, men nå er i mindretall, både respekteres og kjenner tilhørighet til samme kirke som vi.

Les også :

Vi ønsker en bredere, mer åpen og mangfoldig Kirke, en Kirke som kan romme alle og ikke lenger stenger noen ute. For å si det med styremedlem i Åpen folkekirke og nyvalgt leder av Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum: ”Kirken skal være det stedet i samfunnet der det ikke er forskjell på folk.”