Turistene ankommer, og de liker vi jo, men samtidig dukker også sesongarbeiderne på byens restauranter opp og da hender det at det blir det krøll.

Det er synd at når byen virkelig trenger å skinne som mest surner i ei suppe av dårlig mat og service. Vi skulle ut å feire pappas 88-årsdag på en av byens restauranter og gledet oss svært til det. Vi har vært der opptil flere ganger med stor suksess i vinterhalvåret, og med vann i munnen entret vi lokalet.

Men den gang ei, det meste ble egentlig feil med denne middagen. Ikke de store, grove feilene, men mange små: seigt kjøtt, båtpoteter som hadde ligget for lenge i frityren, smakløs saus, lunka suppe og tørre blåskjell. Servitørene var hyggelige nok, men det gikk for treigt.

På meg så virker det som om kjøkkenet bevisst legger seg på et litt lavere nivå nå i sommersesongen. Det mener jeg er en farlig og meget dårlig taktikk. Er det ikke nå dere skal tjene inn pengene deres? Tenker dere overhodet på hvilke mennesker dere får besøk av nå i sommer, og hvilket nivå restaurantene de bruker å frekventere, ligger på?

Det kan ikke nytte å gå inn i samme feriemodus som gjestene. Jeg sier ikke at det gjelder alle de koselige restaurantene og utestedene vi har her i Lillesand, men tror nok at alle kunne trenge en liten pekefinger før vi gyver løs på enda en sommer i vår flotte by.

Når hovedrettene ligger på kr 300,— +, så må forventningene stå til prisen. Det gjorde det ikke denne gangen.

Resten av sommeren vil jeg kose meg med de litt enklere rettene som serveres på våre hyggelige uterestauranter ved sjøen, så får de store, kulinariske opplevelsene heller vente til byen igjen går i dvale en gang utpå høsten.