Talsmenn for kritikken er Eivind Saga og Thomas Beck Ring. Saga er sentralstyremedlem i Unge Høyre, og Beck Ring har vært leder i både Kristiansand og Vest-Agder Unge Høyre.

De beskriver valgkomiteens forslag som «fryktelig dårlig», og mener listen inneholder folk som er gamle, umotiverte og uten ambisjoner. Dette er kraftig kost, særlig tatt i betraktning at tre av politikerne også navngis. Det gjelder Inger Skeie Hansen, Hans Otto Lund og Randi Haukom. De er nominert som nummer tre, fire og seks.

SKEIE HANSEN har vært med i tre perioder, Lund i to og Haukom ble valgt inn ved forrige valg. De to førstnevnte har en høy stjerne i Høyre. Skeie Hansen har lang erfaring fra kommunalutvalg og formannskap, Lund er leder i byutviklingsstyret. Vi vil tro det faller dem tungt for brystet at ungdomskandidatene nå går ut og avskilter dem politisk.

Den beske kritikken de unge velger å spre til offentligheten bidrar neppe positivt til det indre liv i partiet. Det er kultur i Høyre for å ta ømtålige saker internt, og ikke brette dem ut til skue for alle. Ekstra vanskelig kan kommunikasjonen bli fremover når alle vet at det går mot kampvoteringer under nominasjonsmøtet i januar.

Nå tror vi ikke ungdomsopprøret fører fram. De som har vært med lengst vil trolig skrive det som har skjedd på kontoen for ungdommelig overmot, og mane til ro i rekkene. Revolusjoner er ikke Høyres stil. Men den sterke misnøyen med nominasjonskomiteen blant de unge, bør likevel ikke avfeies.

OPPRØRET kan tyde på at nominasjonskomiteen ikke har gjort jobben sin grundig nok. Eller at de unges representant i komiteen ikke har signalisert tydelig nok hvor landet ligger. Kristiansand Høyre har sagt at det skal satses mer på ungdommen, men de unge selv mener dette ikke har skjedd. Det er et alvorlig signal. Høyre er ikke det eneste partiet hvor de rutinerte gjerne står sammen om å forsvare sine posisjoner, og har vanskelig får å slippe de unge til. Samtidig er det en utfordring for de unge å velge virkemidler i sin kamp som fører fram.