Jeg kjenner Odd Omland godt fra min tid som ordfører i Lyngdal og fra vårt arbeid i Listerrådet hvor vi nettopp drev et lagarbeid som resulterte i en rekke gode prosjekter som satte regionen på kartet på en enestående måte.

Les også: Utålmodig på Sørlandets vegne

Nå sitter vi begge på Stortinget, i samme komité. Systemet her legger ikke veldig godt til rette for lagarbeid og Ap er etter min oppfatning ikke særlig gode til det heller.

Følger dårlig med

Omland følger veldig dårlig med i sin egen landsdel hvis han ikke ser at denne regjeringen satser nettopp på Sørlandet. Det har skjedd mer i landsdelen i løpet av de to siste årene enn det som skjedde i alle de åtte rødgrønne årene til sammen:

• En historisk satsing på veiutbygging og -vedlikehold.

• Firefelts motorvei mellom Kristiansand og Stavanger.

• Nytt veiselskap — lokalisert til Sørlandet.

• Fengsel til Sørlandet - et lokalisert i Mandal.

• Såkornfond til Sørlandet.

• Penger til Mechatronic Innovation Lab.

• To folkehøyskoler i landsdelen, Kristiansand og Mandal (SKAP).

• Penger til kai i Mandal, penger til utbygging av Arkivet i Kristiansand, opprustning av Hestmanden og teknisk senter i Flekkefjord.

Regjeringen investerer mye for å gi muligheter for alle, omstilling og å skape nye arbeidsplassene vi skal leve av i fremtiden, noe den forrige regjeringen ble oppfordret til, men ikke gjorde.

Les også: Politisk selvangivelse 2015

Aps løsning er mer skatt og bedre permitteringsløsninger.

Dette er feil medisin i en tid da vi virkelig trenger et næringsliv som klarer omstillingen fra en oljedrevet industri til en grønnere og fremtidsrettet næringsliv som gir grunnlag for arbeidsplasser og velferd.

Hjelp til omstilling

Næringslivet på Sørlandet trenger hjelp til omstilling. Vårt svar er å satse på forskning, utdanning, infrastruktur, skattelette og mer fleksible NAV-ordninger som får mennesker raskere over i andre jobber.

Ap fremstiller reduksjon i formueskatten som negativt. Tilbakemeldingene vi får fra næringslivet viser at dette er nødvendig for å bevare norske bedrifter. Paradokset er at denne skatten ikke rammer utenlandske eiere. Slik mister norskeide bedrifter konkurransekraft. I tillegg til en historisk satsing på forskning og utvikling, helse, infrastruktur og skattelettelser, er regjeringen veldig oppmerksom på nedgangen i oljevirksomheten særlig på Sør- og Vestlandet.

Næringslivet på Sørlandet trenger hjelp til omstilling.

Derfor la vi i budsjettforslaget for 2016 frem en tiltakspakke for økt sysselsetting på i alt fire milliarder kroner. Den består primært av midlertidige tiltak rettet mot områder som merker de største konsekvensene av lavere vekst i oljenæringen.

Tiltakspakken øker også innsatsen mot næringsrettet forskning, miljøteknologiordningen under Innovasjon Norge og nye stipendiater og rekrutteringsstillinger.

Regjeringen satser altså stort på Sørlandet både i sine ordinære budsjetter og i den spesielle tiltakspakken for de tre fylkene som er sterkest rammet av oljenedgangen.