Og stoppet på Evje, «hovedstaden i Setesdal»... Ligger Evje i Setesdal? Nuvel, en annen diskusjon...

Kan man kalle Pernille Kafé «et kulinarisk sted», når betydningen er «som har med matlaging og kokekunst å gjøre, som legger vekt på RAFFINEMENT (min utheving) i tilberedelsen». Kjøttkakene der er fantastisk gode, men raffinerte?

Herrene kom til «Rysstad og Hylestad. Valle. Bygda mellom fjellene». Bygda? Rysstad er sentrum i bygda Hylestad.

Tidligere «Valle Auto og Bensin», nå «Esso Valle» ligger i Vallebygda. Her ligger også Nordibø Landhandel. Og her inntok herrene pizza, den italienske varianten, med tynn sprø bunn. De antyder at spekeskinken på pizzaen ikke er av lokal opprinnelse, men fra «DEN STRANDA». Riktig det! Noe annet ville sendt prisen til værs! Viltkjøttet, potetene, er lokale og osten på for eksempel margeritaen er fra osteverkstedet i Lillesand...

Man «etterlyser fokus på lokale råvarer i rettene på menyen».

Etterlyste man? Var man i dialog med innehaver/betjening her som på Pernille? Ingenting i reportasjen tyder på det. Og leste man i det hele tatt menyen. Der er å finne «Nordibø spesial», som er basert på kun lokale råvarer og tradisjoner. Det hadde vært mer naturlig å prøve noe derfra, siden man var ute på en «kulinarisk reise». Også «Dagens» har ofte innslag av lokale råvarer.

Hva er poenget med at «Her er det ingen kaffe med på kjøpet»? Nei, du får ikke vanlig traktekaffe på Nordibø, den er brygget på lokalt brente bønner. Det gir litt eksklusiv kvalitet som koster.

Det er, etter min mening, journalisten som fortjener karakteren 3. Man presenterer en enkel reportasje som ikke helt gjenspeiler forsøk på å søke (og formidle) informasjon om stedets menyer.

Jeg har ingen interesser i bedriften, annet enn som entusiastisk og hyppig gjest.

PS. To andre medarbeidere har også vært i Valle. I Brokke. Ikke på Brokke.