Jeg håper ikke usakligheter, stygge kommentarer og personhets skremmer flere fra å bidra med meninger og saker til media.

Uenighet og diskusjoner er bra - jeg liker det! Det er en kilde til utvikling og læring.

Jeg ønsker meg bare et saklig ordskifte, og at vi alle har nett-etikette, respekt og likeverd for hverandre i den offentlige debatten. Å være ufin hindrer en god og fruktbar debatt der forskjellige synspunkter får komme godt frem.

En god diskusjon kan være at vi hever stemmen litt, og at vi blir engasjerte og irriterte. Men det er ikke på noen som helst måte greit at mange, især de godt voksne, går til harde angrep og bruker nedlatende og trakasserende ord.

Det er dessverre mange som ytrer seg offentlig som opplever dette.

Jeg er selv aktiv i samfunnsdebatten og har fått kjenne på det. Ingen skal måtte tåle andres dårlige oppførsel på nett. Hvis vi kommer over upassende ord i kommentarfeltene må vi ta ansvar å si i fra! Vi må minne hverandre på å tenke over måten vi skriver på og ikke minst hvordan vi legger føringer for barn og unges nettbruk videre.

Det er så viktig at vi må kunne skille person og sak, for når debatten er over, så er vi først og fremst mennesker som har andre ting å snakke om enn det vi er uenige om.

Det er derimot veldig fint å se alle som tar del i debatter på nett – med hjerte, folkeskikk, engasjement, saklighet og kunnskap. Det heier jeg på!