Naturmangfoldet i områdene som nå vurderes brukt til den såkalte Idrettsbyen er absolutt verdt å verne. Så hvorfor ikke vurdere alternativer som kan sikre den, men likevel gir muligheten til å realisere prosjektet? Vi lever i en tid der mulighetene for å utnytte arealer og viljen til å gjøre det er veldig stor, så hvorfor er den ikke like stor på Gimle?

Med dagens byggeteknikk, ville det være en smal sak å bygge et parkeringshus/parkeringsanlegg på eksisterende tomter, med et overbygg som bestod av de fasilitetene man ønsker for idrett. Vi graver ut kjellere i fleng, fundamenterer og smekker opp flere etasjer på få dager, men på Gimle står vi altså og vurderer å ofre naturen. Det hele oppleves som veldig merkelig, med tanke på hvor mye bedre det hadde vært å faktisk utnytte de eksisterende arealene.

Per dags dato er parkeringsanleggene rundt Gimle underdimensjonert, og det vanskeliggjør tanken om en "idrettsby", især når det ikke finnes kollektivkapasitet til å avvikle større arrangementer. Så mitt forslag blir å rette blikket mot parkeringsplassen ved Gimlehallen og grusbanen innenfor Gimlehallen som naturlige steder å bygge om, først ved å lage en parkeringsstruktur med fem ganger dagens kapasitet, og så idrettsbyen oppå. Dette vil også kunne fungere som et Park and Ride anlegg for alle som bor øst for Lund, og idrettsbyen i seg selv vil ha større bærekraft gjennom en parkeringssats på 10kr dagen. Dette ville også være bra for studentene som ønsker å bruke bil i hverdagen.

Hvorfor man på død og liv skal ofre naturmangfoldet, er uforståelig. Bygg idrettsbyen på eksisterende tomter, bygg ut parkeringsmulighetene slik at det går an å holde større arrangementer uten at parkeringen flyter over i omkringliggende nabolag. Det må da gå an å si "ja takk, begge deler" og ivareta både natur og pragmatisme når det gjelder et større anlegg og dets effekt på samfunnet og miljøet.