Husk de historiske fakta – under krigen var det krigsseilerne som reddet Norges selvstendighet ved å frakte nødvendige varer og krigsmateriell på verdens hav. Med livet som innsats gav mange av dem sitt liv for Norges selvstendighet.

Ja, hele 3700 krigsseilere mistet livet i uteflåten, og 473 norske skip gikk tapt. Hjemmeflåtens tap var også stort, 1133 mennesker mistet livet i norske og nordiske farvann. 441 av de døde var sivile og 199 skip gikk tapt.

En stor skamplett og en skandale i norsk historie var hvordan de krigsseilerne som kom hjem i livet, etter krigen ble behandlet. Vi vet også at Northraship-fondet var det staten som stakk av med. En skandale og forbrytelse som helt klart burde vært straffeforfulgt.

Krigsseilerne er norgeshistoriens største helter. Husk: At uten krigsseilerne hadde ikke nasjonen Norge vært den vi er i dag.

Jeg og Demokratene er krigsseilerne dypt takknemlige og vi vil derfor aldri glemme nasjonens seilende helter. Tusen takk – dere vil aldri bli glemt!

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.