Det er mitt hjertesukk etter å ha lest Fædrelandsvennens gjennomgang av «tre grep for ny bydel»; scenarioene for utviklingen av Lagmannsholmen.

Her er en «mulighet» formulert slik:

«Forlenge dagens gater: Dronningens gate og Kongens gate blir forlenget slik at de fortsetter ut over Lagmannsholmen. På denne måten blir Lagmannsholmen knyttet til Kvadraturen.»

Ikke gjør det.

Når du har hengt opp et viktig og vakkert maleri, rammer du det inn for å kunne se og nyte det slik det er ment å betraktes.

Du tegner ikke videre på linjene i maleriet – utover på veggene rundt.

Kvadraturen har en av Nord-Europas mest gjennomførte, karakteristiske og verneverdige byplaner fra renessansetiden. Med sine kvartaler og gateløp med fritt utsyn til omgivelsene er den blitt Kristiansands varemerke. I norsk, nordisk og europeisk sammenheng har den en svært høy kulturhistorisk verdi.

I reguleringene av blant annet Tangen og Euroterminalen har planene konkludert med at man ønsker å understreke Kvadraturens struktur ved å bygge annerledes rundt, og dermed ramme inn det originale mønsteret av dagens rette gater med de lange siktaksene.

Det må også skje ved en eventuell utbygging av Lagmannsholmen.

Du tegner ikke på bena under figuren av Munchs «Skrik» bare fordi veggen din trenger et høyere bilde.

I hvert fall ikke uten at andre skriker i protest!

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.